סגל החוג

צרו קשר

ראשת החוג: ד"ר תמר הס
tamar.hess@mail.huji.ac.il

יועץ לתלמידי בוגר: ד"ר דודו רוטמן
David.rotman@mail.huji.ac.il

יועץ לתלמידי מוסמך: פרופ' גדעון טיקוצקי
giddon.ticotsky@mail.huji.ac.il

רכזת החוג: גב' איריס פרג
irispe@savion.huji.ac.il
טלפון: 02-5883558
חדר: בניין רוח, חדר 40745

 

סגל

תמר הס

ד"ר תמר הס

ראשת החוג
בניין רבין, חדר 2205.
בתיאום מראש בדוא"ל

ראש החוג לספרות עברית. עוסקת בשירה ובסיפורת העברית החדשה, מאמצע המאה ה-19 ועד היום. מחקריה מתמקדים בכתיבה אוטוביוגרפית, ובמאפייניה של האוטוביוגרפיה העברית, ונשענים על תיאוריות פמיניסטיות של מגדר ועל השיח התיאורטי על אוטוביוגרפיה.

דרור בורשטיין

פרופ' דרור בורשטיין

קבלה בתיאום מראש

מרכז את התכנית לכתיבה ספרותית באוניברסיטה העברית ומלמד קורס על ספרות ומשפט בפקולטה למשפטים (ממנה קיבל תואר בוגר, 1996). בשנים האחרונות עוסק במחקר של ספרות ואמנות שעניינן בעלי חיים, וכן בקריאה אינטר-טקסטואלית ובין-תחומית של טקסטים ויצירות אמנות אחרות שנוצרו בעקבות סיפורי המקרא. 

קרא עוד

נולד ב-1970 בנתניה. גר שנים רבות בירושלים והוא גר כיום בתל אביב. כתב עבודת דוקטור על יצירתו של יעקב שבתאי בחוג לספרות עברית באוניברסיטה העברית בהנחיית פרופ' דן מירון (2002). 

פרסם ספרי פרוזה, שירה ועיון, ובהם "אחות שמש", "טיט", אלה כרגע חיי" ו"תמונות של בשר". תרגם ספרים של יואל הופמן, אלן ווטס וגארי הותם. על כתיבתו זכה בפרס ברנשטיין, פרס ראש הממשלה ע"ש אשכול ופרס י"ל גולדברג.

 

שותף במיזם ההייקו העברי "ירח חסר".

קראו פחות
גילה וכמן

ד"ר גילה וכמן

חדר 5127. קבלה בתיאום מראש

חוקרת מדרש ואגדה ומרצה באוניברסיטה העברית ובמכון שכטר למדעי היהדות. בעלת תואר דוקטור לפילוסופיה מהאוניברסיטה העברית (2009). עבודת הדוקטור שלה עסקה בחיבור המכונה "מדרש חדש על התורה".

קרא עוד
מהדורתה לחיבור זה ראתה אור כספר בשנת 2013 במסגרת מפעל המדרש של מכון שכטר. לימדה ומלמדת כתיבה אקדמית, וכן קורסים כגון: "סוד הגן הנעלם - גן עדן במדרש", "גשם הקשב לנשים - על נשים ומים בספרות חז"ל", "נסים ונפלאות - על תפיסת הנס של חז"ל", "המפתח לבית המדרש - מקורותיו התלמודיים של עגנון" ועוד.

קראו פחות
יהונתן ורדי

ד"ר יהונתן ורדי

שעות קבלה: בתיאום מראש

מומחה לשירה העברית בספרד המוסלמית. עוסק בחקר של ספרי השירה (ה'דיואנים') מימי הביניים על פי כתבי יד קדומים, בניתוח ספרותי שלהם תוך בחינת זיקתם לשירה הערבית, ובהיסטוריה תרבותית רחבה של החברה היהודית ושל מפגש התרבויות היהודי-מוסלמי בימי 'תור הזהב' האנדלוסי. עוסק גם בספרות עברית מודרנית ובתרגום לעברית של שירה ערבית קלאסית.

קרא עוד

השלים את לימודיו בחוג לספרות עברית באוניברסיטה העברית בירושלים בהדרכתה של פרופ' שולמית אליצור. היה עמית-מינרבה לבתר-דוקטור באוניברסיטת לודויג-מקסימיליאן במינכן (2018) ועמית מנדל-סכוליון באוניברסיטה העברית בירושלים (2019-2021).

פרסם לצד ד"ר מיכאל רנד מאוניברסיטת קמברידג' את הספר "דיואן שמואל הנגיד: קודקס מן הגניזה" (2015) ומאמרים בנושא השירה העברית בספרד במאה האחת-עשרה, בייחוד סביב דמותו ושירתו של שמואל הנגיד. בין עיסוקיו בספרות מודרנית, כתב על שירתו של חיים לנסקי והביא לדפוס את כינוס מסותיה של המחברת עזה צבי.

ממאמריו:

'כתב סתיו' ושירים אחרים שיוחסו לאבן גבירול בשגגה: לחידוש קטלוג כ"י ברלין 103

בין שמואל הנגיד למשוררי סרגוסה

מחזורי שירים קצרים בדיואן שמואל הנגיד

מי כתב את כתב סתיו?

לתנות דלותך הזוהרת

Poems of Salvation by Samuel Hanagid

 

קראו פחות
גדעון טיקוצקי

פרופ' גדעון טיקוצקי

שעות קבלה: בתיאום מראש

חוקר ספרות עברית מודרנית. למד ספרות עברית וצרפתית באוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטה העברית בירושלים. לימד והיה עמית מחקר באוניברסיטת סטנפורד בקליפורניה ובאוניברסיטת פנסילבניה בפילדלפיה.

קרא עוד
תחומי התעניינותו ומחקריו העיקריים: המודרניזם העברי - הן בפני עצמו והן בזיקותיו לתרבות אירופה; התגבשות הקאנון העברי ותורות ההתקבלות; היסטוריוגרפיה של הספרות העברית; שירה עברית מודרנית, בייחוד יצירתן של לאה גולדברג ודליה רביקוביץ; ספרות ומגדר; מדעי הרוח הדיגיטליים; ועבודת הארכיון.

פרסם עד כה שלושה ספרים ושורת מאמרים, וערך ספרים רבים. זכה בפרס בהט לספר העיון הטוב לשנת תשע"ד (2014), בפרס משרד התרבות והספורט לעריכה ספרותית (2015, על כינוס כתביה של לאה גולדברג) ובפרס היצירה לסופרים עבריים ע"ש ראש הממשלה לוי אשכול (2019, על מכלול עבודתו כעורך).

קראו פחות
דודו רוטמן

ד"ר דודו רוטמן

חדר 6339. שעות קבלה: יום ד', 16:00-15:00

מרצה בכיר בחוג לספרות עברית ובתכנית המוסמך בחקר פולקלור ותרבות עממית, תחומי מחקרו כוללים את הספרות העממית היהודית משלהי העת העתיקה ועד ימינו, המופלא בסיפורת היהודית בימי הביניים ובראשית העת החדשה ובמערכות הקשרים שבין ספרות עממית להיסטוריה.

קרא עוד
עוסק במחקר הסיפורת העברית בימי הביניים ובראשית העת החדשה, ובמחקר הספרות העממית היהודית לתקופותיה. עבודת הדוקטור שלו, אותה כתב באוניברסיטת תל אביב בהנחיית פרופ' עלי יסיף עסקה במופעיו של המופלא (שדים, מפלצות, מרחבים קסומים וכו') בסיפורים מן המרחב האשכנזי בשיאם של ימי הביניים, ועליה מתבסס ספרו הראשון דרקונים, שדים ומחוזות קסומים: המופלא בסיפורת העברית בימי הביניים שעתיד לצאת לאור בשנת 2016 בסדרת "מסה קריטית" של אוניברסיטת בן גוריון בנגב.

בימים אלה כותב מחקר רחב היקף שמבקש למפות ולאפיין את הסיפורת היהודית בראשית העת החדשה (מאמצע המאה ה-15 ועד לאמצע המאה ה-18). בשני נושאים אלה פרסם גם מספר מאמרים בעברית ובאנגלית. בנוסף, חקר את סיפוריו של הרב יוסף חיים מבגדד (1909-1832), וסיפורי עם ישראלים. יחד עם פרופ' עלי יסיף, מוביל פרויקט מחקר במימון הקרן הלאומית למדע, שמבקש למפות את הסיפורת העברית בגניזת קהיר. בפרויקט נוסף, בשיתוף עם ד"ר יעל סלע טייכלר מהאוניברסיטה הפתוחה, נחקרים גלגוליו של המיתוס היהודי של "אבדן המוזיקה".

היה ממייסדי תכנית "אופקים" של אוניברסיטת תל אביב, להכשרת מורים מצטיינים במקצועות היהדות, וכיום עומד בראש החטיבה לפולקלור במכללה האקדמית "אחוה".

קראו פחות