מרצה בכיר בחוג לספרות עברית ובתכנית המוסמך בחקר פולקלור ותרבות עממית, תחומי מחקרו כוללים את הספרות העממית היהודית משלהי העת העתיקה ועד ימינו, המופלא בסיפורת היהודית בימי הביניים ובראשית העת החדשה ובמערכות הקשרים שבין ספרות עממית להיסטוריה.עוסק במחקר הסיפורת העברית בימי הביניים ובראשית העת החדשה, ובמחקר הספרות העממית היהודית לתקופותיה. עבודת הדוקטור שלו, אותה כתב באוניברסיטת תל אביב בהנחיית פרופ' עלי יסיף עסקה במופעיו של המופלא (שדים, מפלצות, מרחבים קסומים וכו') בסיפורים מן המרחב האשכנזי בשיאם של ימי הביניים, ועליה מתבסס ספרו הראשון דרקונים, שדים ומחוזות קסומים: המופלא בסיפורת העברית בימי הביניים שעתיד לצאת לאור בשנת 2016 בסדרת "מסה קריטית" של אוניברסיטת בן גוריון בנגב.
בימים אלה כותב מחקר רחב היקף שמבקש למפות ולאפיין את הסיפורת היהודית בראשית העת החדשה (מאמצע המאה ה-15 ועד לאמצע המאה ה-18). בשני נושאים אלה פרסם גם מספר מאמרים בעברית ובאנגלית. בנוסף, חקר את סיפוריו של הרב יוסף חיים מבגדד (1909-1832), וסיפורי עם ישראלים. יחד עם פרופ' עלי יסיף, מוביל פרויקט מחקר במימון הקרן הלאומית למדע, שמבקש למפות את הסיפורת העברית בגניזת קהיר. בפרויקט נוסף, בשיתוף עם ד"ר יעל סלע טייכלר מהאוניברסיטה הפתוחה, נחקרים גלגוליו של המיתוס היהודי של "אבדן המוזיקה".
היה ממייסדי תכנית "אופקים" של אוניברסיטת תל אביב, להכשרת מורים מצטיינים במקצועות היהדות, וכיום עומד בראש החטיבה לפולקלור במכללה האקדמית "אחוה".