אלפי שנאן: מבחר מאמרים ותגובות תלמידים | החוג לספרות עברית

אלפי שנאן: מבחר מאמרים ותגובות תלמידים

Citation:

שנאן אביגדור. אלפי שנאן: מבחר מאמרים ותגובות תלמידים. תל-אביב: ידיעות ספרים; 2014 'עמ. 392.
אלפי שנאן: מבחר מאמרים ותגובות תלמידים

תקציר:

למעלה מארבעים שנה תורם פרופ' שנאן למחקר מדעי היהדות, בעיקר בחקר המדרש, הסיפור המקראי המורחב, התרגום הארמי לתורה וסידור התפילה.
עם פרישתו מהוראה בחוג לספרות עברית באוניברסיטה העברית בירושלים מובא לפניכם ספר ייחודי זה, המורכב משישה עשר מאמרים שאותם בחר פרופ' שנאן מתוך עשרות מאמריו.

ייחודו של הספר הוא בכך שלצד כל מאמר מובאת תגובה קצרה שהיא בבחינת תוספת, הארה, ניתוח או יישום הדברים בשדות חדשים. התגובות הן פרי עטם של ארבעה-עשר הדוקטורים שאותם הדריך פרופ' שנאן (נכון לכתיבת שורות אלה), ואליהם נוספו בנו- ד"ר נתאי שנאן, וחברו- פרופ' יאיר זקוביץ. הכותבים מייצגים מגוון דעות, השקפות, זהויות וארצות מוצא, ובכך משקפים משהו מהשפעתו של פרופ' שנאן, אשר תלמידיו פזורים בכל רחבי הארץ וברחבי העולם.

Last updated on 05/30/2016